dinsdag 31 maart 2015

Één zwaluw maakt nog geen zomer


Hallo lieve lezers,

Vandaag weer eens een keer een project in bronsklei. Deze keer in combinatie met Acrylhars. Het mooie van Acrylhars is dat je er van alles in kunt stoppen om bijzondere resultaten te verkrijgen. 
Ik heb dit keer gekozen voor IndigoBlu Mega-flake Lancashire Rose in de acrylhars.

Een vierde deel van de bronsklei heb ik uitgerold met een kleiroller en 1,5 en 1 mm latjes op elkaar. 
Daarna heb ik een cirkel uitgestoken en uit de cirkel nog een kleinere cirkel. Door de kleine cirkel komt later een koord.
De hanger heb ik op een lamp in de droogoven (huishoudoven op 100°C) laten drogen. Ik gebruik de lamp om een bolling te verkrijgen.
Na het afkoelen van de hanger heb ik met potlood een zwaluw getekend.
Met bronsklei spuitpasta heb ik in twee laagjes een soort zetkastje gemaakt, hier komt later de acrylhars in.
Op een RVS roostertje heb ik de hanger in een halfuur op 820°C afgebakken.
Na het afbakken gaat de hanger meteen in koud water. Hierdoor springt de aanslag wat bij het branden ontstaat er voor een groot deel af. De restjes verwijder ik met  Pickling poeder in warm water dat net niet kookt (op een kookplaatje).
Na 15 minuten haal ik het uit de oplossing, spoel het af met schoon water en droog  het af.


Met een polijstborstel en schuurpads bewerk ik de hanger. Hierdoor komt de bronskleur tevoorschijn.Na het schuren maak ik de hanger stofvrij.
Met een penseeltje breng ik een dun laagje Art Clay Acrylhars aan. Op de nog natte acrylhars leg ik met een pincet en cocktailprikkeltje kleine stukjes IndigoBlu Mega-flake Lancashire Rose. 
Vervolgens breng ik over de flakes een paar druppeltjes acrylhars aan wat ik met cocktailprikkeltje voorzichtig verspreid. In dit laagje strooi ik een beetje glitters en mini glasbolletjes en laat dit 10 minuten uitharden onder een UV lamp.
Na het uitharden breng ik een tweede laag aan waarmee ik een glad oppervlak creëer. Dit doe ik door een paar druppeltjes uit het flesje aan te brengen en weer met een cocktailprikkeltje verdeel over het oppervlak.


De hanger hang ik aan een suède koord waar ik een sluiting aan zet. En klaar is de hanger om gedragen te worden.


1 opmerking:

  1. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Get professional trading signals delivered to your mobile phone daily.

    Follow our signals right now and make up to 270% per day.

    BeantwoordenVerwijderen